Sposób przygotowania

Budyń w proszku wymieszać dokładnie z 1 łyżką mleka. Następnie dodać go do pozostałej porcji wrzącego mleka. Całość gotować 1 minutę, stale mieszając. Budyń zdjąć z ognia, do gorącego wsypać cukier według własnego uznania.
Na dnie salaterki rozłożyć plastry babki orzechowej, skropić je sherry, a następnie rozłożyć mus śliwkowy. Posypać orzechami laskowymi. Połowę porcji śliwek z kompotu również umieścić w salaterce. Ciepły budyń zmiksować i wlać do salaterki. Deser odstawić w chłodne miejsce.
Śmietanę kremówkę ubić i przełożyć do szprycy. Ubitą śmietaną ozdobić schłodzony deser. Na wierzchu rozłożyć pozostałe śliwki. Następnie całość posypać posiekanymi pistacjami.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Klaudia007

    muszę skorzystać z tego przepisu
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magda60

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !