Sposób przygotowania

Do przesianej mąki wbić jaja , wlać niewielką ilośc wody i zagniatać, aby powstało gładkie ale dość twarde ciasto. Podzielić na porcje , Rozwałkowywać na cienkie placki a następnie kroić na makaron w zależności jakiej grubości chcemy . Ja kroję na paski i daję do maszynki do makaronu. Gotować krótko w dużej ilości osolonej wody . Po odcedzeniu przelać zimną wodą.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    przepis fajny,ale niektóre zdjęcia to chyba nie pasują za bardzo,ehh
  • 2
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    i kto by pomyślał, że to takie proste- domowy makaron bez żadnej chemii- super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    nigdy nie robiłam sama makaronu! muszę spróbować ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Jak będziesz w moich stronach,to z chęcią Cię zatrudnię:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Super! Też tak robię!
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Super! Też tak robię!
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    czasami robię
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    Super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wredotka2

    niema jak to domowy makaron:)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    co sobotę się z nim bawię .

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !