Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarmużowy tort

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

NALEŚNIKI

mleko 400 ml
mąka ok 1 i 1/3 szklanki
jajko 2 sztuki
buraki ćwikłowe 1 niewielki
sól do smaku
proszek do pieczenia szczypta
olej do smażenia

NADZIENIE

jarmuż ok 350 gram
czosnek 2 ząbki
ser pleśniowy ok 100 gram
ser biały 200 gram
pieprz do smaku
sól do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
cebula 1 sztuka
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Jarmużowy tort

NALEśNIKI: Buraka ścieramy na tarce o drobnych oczkach . Mleko przelewamy do miski. Dokładamy pozostałe składniki oraz startego buraka. Miksujemy całość na gładkie ciasto. Na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki.

Gotowe naleśniki przekładamy nadzieniem jarmużowi –serowym.
Dekorujemy urobionym twarogiem i kosztujemy!
NADZIENIE:
Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na oleju. Jarmuż obgotowujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy, studzimy. Miękki jarmuż kroimy drobno i mieszamy z cebulą. Następnie dokładamy sery, przeciśnięty czosnek oraz przyprawy. Doprawionym i dobrze wymieszanym farszem przekładamy naleśniki.


PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mzap88 31.01.2015 12:20
ciekawe :)
berys18 30.01.2015 08:26
wygląda bardzo pięknie
Ada-Gaba 29.01.2015 21:19
świetny torcik
irenka 29.01.2015 20:01
wygląda bardzo apetycznie,na pewno pyszny tort
cooked 29.01.2015 19:14
ciekawy pomysł :)
Lucan 29.01.2015 19:00
kolorowe wytrawne danie:) prawie się nabrałem że to torcik:)
cukiereczek 29.01.2015 17:18
Pomysłowe i smaczne
Justi2401 29.01.2015 16:36
Piękny :) Cudo na talerzu!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak