Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JABŁECZNIK

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 600 g
masło 300 g
żółtko jajek 5 szt
cukier szklanka
śmietana łyżka
proszek do pieczenia 2 łyzeczki
jabłko kwaśne 1 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: JABŁECZNIK

Jabłka ucieramy i podsmażamy wraz z cynamonem. Mąke wsypujemy do miski, dodajemy do niej proszek do pieczenia i masło, śmietane, jaka i cukier. Zagniatamy i dzielimy na dwie części. Jedną z nich wykładamy na blaszcze do pieczenia. Nakładamy na nią jąbłka i koleją część ciasta. Pieczemy 30 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena40 25.10.2010 16:09
sprobuje zrobic
agata1722
agata1722 31.08.2010 16:18
szybkie i może być dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak