Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku inaczej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filetów z mintaja 1 kg
papryka konserwowa 1 słoik
ogórki konserwowe 1 słoik
cebule 4 szt
Zalewa:
wody 1 szkl
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
keczup 4 łyżki
cukru 2 łyżki
octu 2 łyżki
Składniki na ciasto:
wody 1 szkl
przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
mąki 1 szkl
jajko 1 szt
olej 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku inaczej

Wszystkie składniki na ciasto wkładamy do głębokiego naczynia i dokładnie roztrzepujemy trzepaczką . Rybę kroimy na kawałki, moczymy w cieście i smażymy na gorącym oleju.Cebule kroimy w kostkę i zeszklić ją na oleju żeby była miękka, Ogórki, paprykę kroimy w kostkę i razem mieszamy. Usmażoną rybę układamy warstwami i na to cebule podsmżoną i warzywa i powtarzeć to układanie w głębokim naczyniu. Z podanych składników przygotowujemy zalewę, wszystkie wkładamy do garnka i zagotowujemy,warstwy ryby i cebuli i na to warzywa zalewami , pozostawiamy do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak