Sposób przygotowania

Drożdźe kruszymy i posypujemy cukrem,ucierając aż się rozpuszczą.Dodajemy ciepłą wodę, sól i mąkę, wsypujemy pozostałe składniki i mieszamy.Ciasto wykładamy do wysmarowanej tłuszczem blach ( wychodzą 3 małe keksówki)i odstawiamy, by wyrosło.Pieczemy 1 godz w piekarniku rozgrzanym do tem. 180-200.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monciasz

    piękny chlebek:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    indi

    piękny to on jest z wierzchu, zrobiłam taki a tu nie dość że piekł się 1,5 godz. to i tak w środku jest surowy. Chętnie dowiem się co jest z nim nie tak.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !