Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pożywna panzanella

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 4 sztuki
ogórek 1 sztuka
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 sztuki
oliwki 1 garść
ocet winny 3 łyżki
oliwa 4 łyżki
ocet balsamiczny 1 łyżka
natka pietruszki
sól, pieprz, cukier do smaku
chleb 8 kromek

Przepis i sposób przygotowania na: Pożywna panzanella

Chleb pokroić w grubą kostkę, rozsypać na blasze piekarnika i skropić oliwą. Wstawić do piekarnika na ok. 20 minut. W tym czasie umyć pomidory i pokroić je w ósemki. Ogórek pokroić w kostkę i pociąć dymkę ze szczypiorkiem. Oliwki osączyć z zalewy, zaś natkę drobno posiekać. Tak przygotowane składniki wymieszać z grzankami. Oba rodzaje octu utrzeć z oliwą. Doprawić solą i pieprzem (ew. cukrem). Tym sosem polać sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 02.01.2012 12:05
fajne
Motorek 09.07.2011 12:58
pycha
marta0906 03.10.2010 18:27
smaczne
marzencia2007 25.08.2010 08:35
super przepis na super jedzoonko :)
Margo1 13.08.2010 23:02
Też tak myślę
RenataZ-et 12.08.2010 11:28
Super przepis, bardzo fajne połączenie grzanek z warzywami.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak