Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki pieczone po chińsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Łyżki posiekanych migdałów 2
łyżki rodzynek 2
łyzka miodu
Łyżka soku malinowego
Pół szklanki białego wina
Sok z ytryny
imbir 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki pieczone po chińsku

Rodzynki sparzyć,osączyć,posiekać,wymieszać z migdałami i miodem,doprawić imbirem.Nie przecinając gruszek na połowy,wyciąć z nich gniazda nasienne specjalnym przyrządem,lub ostrym cienkim nożem.Obrać owoce i skropić sokiem z cytryny.Wydrążony środek napełnić masą bakaliowo- miodową.Ułożyć gruszki w żaroodpornym naczyniu i polać sokiem malinowym wymieszanym z winem.Wstawić na 20 min. do gorącego piekarnika.Podawać na ciepło.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak