Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z selera

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler 1/2 kg
cebula 1 sztuka
margaryna 100 gram
Bulion grzybowy 1 kostka
woda 1/2 szklanki
czosnek 2 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
jajko 3 sztuki
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z selera

Selera obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do selera. Margarynę pokroić w kostkę i dodać do reszty składników. Postawić na niewielkim ogniu aby seler zmniejszył swoją objętość. Po chwili podlać wodą, dodać bulion grzybowy i doprawić solą i pieprzem. Wszystko gotować około godziny od czasu do czasu mieszając. Po tym czasie wystudzić. Na sam koniec dodać jajka i bułkę tartą, dokładnie wymieszać i wypełnić formy. Piec w piekarniku około 1,5 - 2 godziny w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 27.01.2015 10:30
ciekawy przepis !
caralajna 26.01.2015 22:15
lubię warzywne pasztety
IKrakowianka 26.01.2015 22:09
świetny pomysł
Noruas 26.01.2015 22:05
bardzo ciekawy pomysł
Barbara13 26.01.2015 21:59
takiego jeszcze nie robiłam,bardzo interesujący przepis
Betina#45 26.01.2015 21:42
Uwielbiam domowy pasztet...z selera jeszcze nie jadłam ;)
wwwiolka 26.01.2015 21:19
Bardzo fajne danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak