Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba zapiekana w sosie śmietanowo-czosnkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filetów rybnych 50dag
szklanka śmietany
łyżka mąki
żółtego sera 10dag
ząbki czosnku 3
łyżeczka musztardy
łyżeczka ziół prowansalskich
pieprz
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba zapiekana w sosie śmietanowo-czosnkowym

Śmietanę dobrze wymieszać z ziołami,musztardą,roztartym czosnkiem i odrobiną soli.Filety wypłukać,osuszyć,posypać solą,pieprzem i na końcu-mąką.Usmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju na jasnozłoty kolor.Przełożyć do żaroodpornego naczynia,zalać przygotowanym sosem,posypać startym serem,wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać do chwili,aż ser ładnie się rozpuści.Podawać z ziemniakami i sezonową surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak