Sposób przygotowania

Szparagi opłukać, przyciąć albo odłamać twarde końcówki (m/w 1/3 długości). W rondlu albo na patelni rozgrzać lekko oliwę, wrzucić szparagi i wymieszać aby pokryły się leciutko tłuszczem, oprószyć odrobiną cukru, podlać kilkoma łyżkami wody i dusić pod przykryciem 2-3 min. żeby nieco zmiękły ale pozostały jędrne. Przełożyć na ręcznik papierowy, osączyć i przestudzić. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do sera razem z koperkiem, wymieszać i doprawić, ale z solą ostrożnie bo szynka jest słona! Każdy plasterek szynki posmarować serkiem, położyć na nim szparaga i zawinąć. Ułożyć na półmisku, podawać jako przekąskę.

Komentarze

  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    fajne bardzo dobrze widać z kazdej strony
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Bardzo fajny pomysł na przekąskę:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    fantastyczne, pycha i ślicznie wygląda
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    ciekawa
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Pycha,szkoda że świeże szparagi są tak krótko dostępne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    może można by wykorzystać takie konserwowe, ale nie próbowałam
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    oj, smakowita ta przekąska
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    świetna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !