Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chiński obiad z wieprzowiny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 40 dag
papryka 1,5 szt
grzybki mun 5 szt
marchewka 2 szt
cebula biała 1 szt
kapusta pekińska 15 dag
por (biała część) 1 szt
sos sojowy 3 łyżki
oliwa
sezam 2 łyżeczki
przyprawa chińska

Przepis i sposób przygotowania na: Chiński obiad z wieprzowiny

Wieprzowinę pokroić na cienkie plastry. Paprykę umyć, pokroić w paski, cebulę i por w krążki, marchewkę na cienkie słupki, kapustę dość grubo poszatkować. Grzyby zalać zimną wodą, odstawić na 10 minut,osączyć, pokroić na paseczki. Rozgrzać oliwę na głębokiej patelni (wok) lekko podrumienić wieprzowinę, dodać warzywa. Wszystko chwilę podsmażyć, co jakiś czas mieszając. Wlać sos sojowy, przyprawę chińską i sezam, poddusić jeszcze 5 minut.
Mięso z warzywami podawać do ryżu gotowanego na sypko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 27.02.2014 19:37
Takie dania lubię.
Adam/ZUB3R 31.10.2013 14:01
smaczne danie
Motorek 22.02.2012 09:20
super
Misiakova 21.03.2011 20:45
uwielbiam chińskie dania, pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak