Sposób przygotowania

Wieprzowinę pokroić na cienkie plastry. Paprykę umyć, pokroić w paski, cebulę i por w krążki, marchewkę na cienkie słupki, kapustę dość grubo poszatkować. Grzyby zalać zimną wodą, odstawić na 10 minut,osączyć, pokroić na paseczki. Rozgrzać oliwę na głębokiej patelni (wok) lekko podrumienić wieprzowinę, dodać warzywa. Wszystko chwilę podsmażyć, co jakiś czas mieszając. Wlać sos sojowy, przyprawę chińską i sezam, poddusić jeszcze 5 minut.
Mięso z warzywami podawać do ryżu gotowanego na sypko.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    uwielbiam chińskie dania, pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    smaczne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takie dania lubię.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !