Sposób przygotowania

Fasolkę szparagową umyć, odciąć końcówki, pokroić na 4cm kawałki, podgotować (fasolka powinna być lekko twarda).
Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, marchew i pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce na grubych oczkach, poddusić w rondelku na łyżce masła, gdy zacznie się przypiekać zalać 3/4 szklanki wody.
Do odsączonej fasolki szparagowej dodać podduszone warzywa, pokrojone w plasterki pieczarki, ziele angielskie, liść laurowy, dolać szklankę wody, gotować na małym ogniu ok 5-7 minut..

Piersi z kurczaka umyć, pokroić w grubą kostkę, przyprawić solą, pieprzem, sosem sojowym papryką w proszku, podsmażyć na oleju. Gotowe mięso dodać do gotujących się warzyw.

Wymieszać fix do gulaszu z 500ml wody wlać do gulaszu, gotować ok 7-10 minut na małym ogniu.

Podawać z kluskami śląskimi lub z chlebkiem. Smacznego!!!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    wygląda pysznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    czasami zdarza mi się robić coś podobnego - wrzucam różne warzywa do gotującego się gulaszu, ot - to co mam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wygląda apetycznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !