Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz drobiowo warzywny

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piersi z kurczaka 4
papryka czerwona 1
papryka żółta 1
marchew 1 duża
pietruszka 1
pieczarki 40 dag
fasolka szparagowa 30 dag
cebula czerwona 1 duża
sól, pieprz, Kucharek
sos sojowy
fix do gulaszu
olej do smażenia
masło 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz drobiowo warzywny

Fasolkę szparagową umyć, odciąć końcówki, pokroić na 4cm kawałki, podgotować (fasolka powinna być lekko twarda).
Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, marchew i pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce na grubych oczkach, poddusić w rondelku na łyżce masła, gdy zacznie się przypiekać zalać 3/4 szklanki wody.
Do odsączonej fasolki szparagowej dodać podduszone warzywa, pokrojone w plasterki pieczarki, ziele angielskie, liść laurowy, dolać szklankę wody, gotować na małym ogniu ok 5-7 minut..

Piersi z kurczaka umyć, pokroić w grubą kostkę, przyprawić solą, pieprzem, sosem sojowym papryką w proszku, podsmażyć na oleju. Gotowe mięso dodać do gotujących się warzyw.

Wymieszać fix do gulaszu z 500ml wody wlać do gulaszu, gotować ok 7-10 minut na małym ogniu.

Podawać z kluskami śląskimi lub z chlebkiem. Smacznego!!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 29.08.2012 21:32
wygląda apetycznie
Ela15 12.07.2011 11:09
fajny przepis
SmacznaPyza 21.10.2010 08:31
czasami zdarza mi się robić coś podobnego - wrzucam różne warzywa do gotującego się gulaszu, ot - to co mam
ewelina/bunia 08.09.2010 19:15
wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak