Sposób przygotowania

Czosnek obrać,przepołowić.Schab umyć,natrzeć solą,pieprzem i czosnkiem,odłożyć do lodówki na godzinę.Mięso włożyć do brytfanny,skropić wodą.Piec 15 minut w temp.220 stopni,a następnie jeszcze 1 godzinę w temp.180 stopni.Mrożone grzyby obgotować 15 minut w osolonej wodzie,odcedzić,osączyć.Cebule obrać,pokroić na ćwiartki.Cebulę i grzyby podsmażyć na maśle,podlać 2 łyżkami wody i dusić 10 minut.Oprószyć solą i pieprzem.Konfitury wymieszać z kilkoma łyżkami sosu z pieczenia,zagęścić mąką wymieszaną z łyżką wody.Schab odstawić na półmisek.Posmarować glazurą.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    smakowite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !