Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana cukinia - duszona

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2 szt
papryka czerwona pół
mięso mielone 150 gr
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1/4 szt
jajko 1 szt
żółty ser 2 plastry
koncentrat pomidorowy 0,5 słoiczka
papryka żółta pół

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana cukinia - duszona

Cukinie pokroić w kawałki, długości ok 6 cm.. wyżłobić wnętrze łyżką ..Połowę środków zostawić do nadzienia. Mięso, środki cukinii, po ćwierci obu papryk pokroić w paseczki dodać cebulę i boczek, przyprawić do smaku i udusić. Nadzienie przestudzić i dodać jajko .. wymieszać .. Cukiniowe miseczki ustawić w głębokiej patelni lub szerokim rondlu.. Podlać sosem; Wymieszać koncentrat pomidorowy z wodą 1:1 dodać sól i pieprz. Wkroić do sosu resztę papryki i odrobinę cebuli. Nadziać cukinie przygotowanym nadzieniem przykryć każdą porcję plasterkiem żółtego sera i wstawić na wolny ogień pod przykryciem do duszenia, na ok pół godziny.. Podawać z sosem i sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 05.01.2012 21:04
bardzo apetycnzy przepis
Natalia/tubisiek 10.10.2011 10:15
z chęcią bym spróbowała :)
Ewa104 21.07.2011 10:46
Świetne porcyjki,apetycznie podane.
bietka 01.11.2010 19:20
Ciekawy przepis:)
Sarenka 01.10.2010 18:19
Arcydzielo kulinarne, wyglada swietnie!
bietka 19.09.2010 08:21
Ciekawe:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak