Sposób przygotowania

Cukinie pokroić w kawałki, długości ok 6 cm.. wyżłobić wnętrze łyżką ..Połowę środków zostawić do nadzienia. Mięso, środki cukinii, po ćwierci obu papryk pokroić w paseczki dodać cebulę i boczek, przyprawić do smaku i udusić. Nadzienie przestudzić i dodać jajko .. wymieszać .. Cukiniowe miseczki ustawić w głębokiej patelni lub szerokim rondlu.. Podlać sosem; Wymieszać koncentrat pomidorowy z wodą 1:1 dodać sól i pieprz. Wkroić do sosu resztę papryki i odrobinę cebuli. Nadziać cukinie przygotowanym nadzieniem przykryć każdą porcję plasterkiem żółtego sera i wstawić na wolny ogień pod przykryciem do duszenia, na ok pół godziny.. Podawać z sosem i sałatką.

Komentarze

  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    Ciekawe:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Arcydzielo kulinarne, wyglada swietnie!
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    Ciekawy przepis:)
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Świetne porcyjki,apetycznie podane.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    z chęcią bym spróbowała :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    bardzo apetycnzy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !