Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakaliowe kulki

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

daktyle 1 szklanka
rodzynki 0,5 szklanki
figi 6 sztuk
słonecznik łuskany 1/3 szklanki
orzechy włoskie 1 szklanka
wiórki kokosowe do obtoczenia
orzechy włoskie mielone do obtoczenia

Porada

Kulki są sycące, pyszne i zdrowe. Podaje je dzieciom gdy mają ochotę na coś słodkiego.

Przepis i sposób przygotowania na: Bakaliowe kulki

Bakalie mieszamy ze sobą i przekładamy do malaksera (robota kuchennego). Miksujemy całość do rozdrobnienia. Gdy bakaliowa masa da się już lepić, toczymy z niej kulki wielkości orzecha włoskiego. Gotowe obtaczamy: część w kokosie, a część w orzechach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 30.08.2015 10:15
muszę wreszcie zrobić :)
gusia1000 23.01.2015 00:54
fajna słodkość.
marcia7 21.01.2015 17:01
pyszne słodkości
Monika-twin 21.01.2015 17:00
SZYBKIE I ZDROWE.
Małgorzata Pin 21.01.2015 16:19
podobne robie więc wiem ze są pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak