Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SWOJSKI SMALCZYK

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina pokrojona w kostkę 300 g
kiełbasa cienka zmielona 150 g
sól
jabłko winne 1 pokrojone w kostkę
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: SWOJSKI SMALCZYK

Do rondla włożyć słoninę i wytapiać, ogrzewając na wolnym ogniu. Gdy słonina jest szklista , włożyć cebulę, kiełbasę i jabłko. Całość przesmażyć na jasnozłoty kolor. Skwarki zemleć w maszynce dodać do smalcu. Posolić, przelać do słoika

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota71 25.09.2010 12:45
swojskie jest najlepsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak