Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RAFAELLO

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 2 placki
masło 1/2 kostki
czekolada biała 3 tabliczki
śmietana 1 szklanka
śmietan fix 3 opakowania
śmietana kremówka 11/2 szklaanki
dźxem brzoskwiniowy 1 słoiczek
kulki rafaello wg. uznania
wiórki kokosowe 1 opakowanie
polewa biała czekoladowa sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: RAFAELLO

masło rozgrzać w rondelku; dodać połamaną czekoladę i mieszać, aż się rozpuści. Wlać śmietaę, wymieszać i ostudzić. Zimną kremówkę ubić ze śmietan fixem. Do ubitej kremówki dodać masę czekoladową- cały czas mieszając. Na końcu dodać 2/3 wiórków- dokładnie wymieszać. Dżem lekko podgrzać i posmarować nim biszkopt. Następnie wyłożyć na dżem masę kokosową. Całość przykryć drugim biszkoptem.. Ciasto polać polewą czekoladową. Udekorować je pozostałymi wiórkami i kulkami rafaello.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak