Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Likier z czarnych porzeczek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czarne pozeczki 1 kg
cukier 3/4 kg
spirytus 0,1 litr
laska wanili 1 szt
wódka 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Likier z czarnych porzeczek

Porzeczki przebrać, dokładnie umyć, osuszyć. Wrzucić do słoja, zasypać 0,5 kg cukru, wrzucić pokrojoną na kawałki laskę wanilii. Następnie nieco je nagnieść widelcem. Wlać wódkę, szczelnie zamknąć i odstawić na 2 miesiące w słoneczne miejsce.Następnie nalewkę zlać i przelać do butelki.
Owoce i wanilię zasypać 0,25 kg cukru, wlać spirytus. Odstawić na miesiąc. Następnie dokładnie je odsączyć, nieco ugniatając. Połączyć obie nalewki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 04.07.2011 09:22
super,piłam u znajomej
aginaa 28.04.2011 15:24
szkoda, ze nie ma degustacji :)
kotlet 13.03.2011 23:28
pychota
gusia1000 06.09.2010 00:05
Na pewno smaczny likier.
Agnieszka170
Agnieszka170 16.08.2010 19:45
o tak jest pyszny,i sprawdzony przez moja babcie:)
Kate131 14.08.2010 20:25
MUSI BYC PYSZNY

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak