Sposób przygotowania

Warzywa umyć, oczyścić, włożyć do wrzącej wody.

Ziemniaki dodać do gotujących się warzyw, dodać też kostkę bulionową.

Ogórki drobno poszatkować, dodać do zupy, gotować.

Przygotować zawiesinę z mąki i śmietany, dodać do zupy.

Wsypać majeranek, zagotować.

Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    I takie zupy lubię :)
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    Nigdy do ogórkowej nie daję majeranku. Ciekawa jestem jak smakuje, ale chyba nie zaryzykuję.
  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Ewa, majeranek nie psuje smaku. A zupka klasyczna!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewa92

    hmmm...ciekawy ten majeranek ;]
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tetiana

    kwaśny smak-rewelacja!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Dzisiaj wyprobuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !