Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

OGÓRKOWA MOJEJ BABCI

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki kwaszone 50 g
śmietana 15 g
mąka 3 g
majeranek
ziemniaki pokrojone w kostkę 100 g
sól i pieprz
bulion 1 kostka
warzywa 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: OGÓRKOWA MOJEJ BABCI

Warzywa umyć, oczyścić, włożyć do wrzącej wody.

Ziemniaki dodać do gotujących się warzyw, dodać też kostkę bulionową.

Ogórki drobno poszatkować, dodać do zupy, gotować.

Przygotować zawiesinę z mąki i śmietany, dodać do zupy.

Wsypać majeranek, zagotować.

Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 18.08.2011 11:44
Dzisiaj wyprobuje
Tetiana 14.02.2011 15:19
kwaśny smak-rewelacja!
Ewa92 05.02.2011 16:05
hmmm...ciekawy ten majeranek ;]
Henryka2 31.01.2011 00:21
Ewa, majeranek nie psuje smaku. A zupka klasyczna!
ZEWA 05.09.2010 13:43
Nigdy do ogórkowej nie daję majeranku. Ciekawa jestem jak smakuje, ale chyba nie zaryzykuję.
wedith1 26.08.2010 22:59
I takie zupy lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak