Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip czosnkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonez tradycyjny 3 łyżki
śmietana 18 proc 1,5 łyżki
czosnek 6 zabków
sól szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta

Porada

Dipu można użyć do frytek, smażonych ziemniaczków, a także pizzy i mięs.

Przepis i sposób przygotowania na: Dip czosnkowy

Do miseczki wykładamy 3 łyżki majonezu. Następnie do majonezu dodajemy 1,5 łyżki śmietany. Dokładnie mieszamy. Czosnek obieramy i wyciskamy przez praskę do majonezu zmieszanego ze śmietaną. Całość solimy i pieprzymy. Wszystkie składniki dokładnie razem mieszamy i na pół godziny wkładamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak