Sposób przygotowania

Sos przygotować w/g przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/21969/sos-majonezowy-zielony.html . Chleb posmarować olejem, opiec w tosterze albo na blasze w gorącym piekarniku. Wrzącą wodę zakwasić octem, bardzo delikatnie wbijać jajka tak aby nie uszkodzić żółtek. Przy pomocy łyżki zagarniać ścinające się białko tak aby całe żółtka były nim otulone. Gotować na małym ogniu ok. 2-3 min. Wyjąć łyżką cedzakową i osączyć. Na każdej grzance położyć jajo w koszulce, oprószyć solą, pieprzem i polać zielonym sosem. Polecam, pyszna przekąska albo śniadanie :-)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Zofia12

    czaderskie
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Apetyczne wygląda!
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pysznie wygląda i ten zielony sosik ...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    Rewelacyjne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !