Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa marchewkowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka 5-6
skrzydełka 3-4
ryż 1 torebka
sól i pieprz
śmietana do zabielenia
sok z pomarańczy 1/2

Przepis i sposób przygotowania na: zupa marchewkowa

Skrzydełka zalać wodą dodać listek laurowy i ziele angielskie i gotować na małym ogniu. Po paru minutach dodać marchewkę krojoną w dość grubą kostkę. Gotujemy do miękkości. na samym końcu dodajemy sok z pomarańczy, doprawiamy do smaku i zupkę zabielamy śmietaną. Dodajemy wcześniej ugotowany ryż i całość miksujemy na jednolitą papkę. Posypujemy zieleniną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 06.10.2013 07:58
prosta i smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak