Sposób przygotowania

Każdy kotlet naciąć poziomo z jednej strony ostrym nożem tak aby uzyskać głęboką kieszeń, leciutko rozbić przez folię spożywczą, oprószyć w środku i z wierzchu solą oraz pieprzem. Pora dokładnie umyć, pokroić w półplasterki. Grzyby oczyścić, opłukać, pokroić w cienkie plasterki. Na patelni rozpuścić 2-3 łyżki masła, wrzucić pora a po chwili dodać grzyby. Smażyć na silnym ogniu mieszając aż zmiękną i odparuje nadmiar soków, doprawić solą i pieprzem, przestudzić. Każdą kieszeń napełnić farszem i spiąć wykałaczkami albo szpadkami. Kłaść na mocno rozgrzaną mieszankę masła i oleju, smażyć do zrumienienia z obu stron. Na koniec podlać winem i dusić 5 min. pod przykryciem. Podawać z ziemniakami i groszkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    O ludzie, wspaniale. Te Twoje dania z grzybkami powalaja Izuniu!:P
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    wspaniałe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    Robię z pieczarkami.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    pyszne
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    No,to ja rozumiem.Robiłam kiedyś roladki zawijane z borowikami,więc wiem,że to mięsko z takim nadzieniem jest wyśmienite.I pięknie wygląda.
  • 2
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    bardzo fajne przepisy ma Pani
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !