Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos rodzynkowy do lodów i deserów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rodzynki 0,5 szklanki
herbata 1 szklanka
woda 1 szklanka
mąka kukurydziana 2 łyzki
miód 4 łyzki
cytyna sok 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos rodzynkowy do lodów i deserów

Rodzynki namoczyć w gorącej, mocnej herbacie na około 1h. Ugotować wodę z miodem, dodać mąkę kukurydziane i sok z cytryny. Do sosu wrzucić odsączone rodzynki, zagotować.
Podawać gorące lub lekko schłodzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 13.04.2013 15:28
rewelacja, super
Monika193
Monika193 14.01.2012 11:23
pycha
adam1f 01.01.2012 20:11
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak