Sposób przygotowania

Cukinię i marchewkę kroimy w słupki a następnie chwilkę dusimy na rozgrzanym maśle. Filet cienko kroimy na jak największe plastry. Następnie oprószamy go z każdej strony solą i pieprzem lub gotową przyprawą do kurczaka. Jedną ze stron smarujemy musztardą. I na każdym kotlecie układamy marchewkę, cukinię, ser żółty, szynkę i całość posypujmy ziołami. Następnie filet zwijamy w rulon i spinamy go z każdej strony wykałaczkami. Najlepiej jest go chwilkę podsmażyć na oleju a następnie dusić w bulionie lub zapiec w piekarniku również podlewając go bulionem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Bardzo ciekawy pomysł na smaczne danie z kurczaka.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !