Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab duszony w kapuście

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 700 g
kapusta kiszona 500 g
cebula 2 szt
papryka czerwona 1/2 szt
bulion warzywny 1,5 szkl
miód 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 kulki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 3 ziarna
kminek 1/2 łyżeczki
olej
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Czosnek suszony Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Schab duszony w kapuście

Schab umyć, osuszyć i pokroić na kotlety. Oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Obsmażyć na odrobinie oleju z obu stron na złoty kolor. Zdjąć z ognia.

Cebulę obrać, pokroić w półplasterki i zeszklić na oleju pozostałym od smażenia kotletów. Dodać opłukaną, odciśniętą z nadmiaru wody i posiekaną kiszoną kapustę. Dodać oczyszczoną i pokrojoną w kostkę paprykę, miód, liście laurowe, ziele angielskie, kminek i ziarna pieprzu. Zalać gorącym bulionem i dusić pod przykryciem przez około 30 minut na małym ogniu. W razie potrzeby dolać więcej bulionu. Posolić, na kapuście rozłożyć kotlety, przykryć i dusić jeszcze przez 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 12.01.2015 14:41
pyszne mięsko
Alex_M 11.01.2015 16:43
pyszne danie :)
iziona 11.01.2015 15:23
Pyszności :)
Renata9 11.01.2015 14:27
bardzo smaczny schabik
agnieszka214 11.01.2015 14:15
uwielbiam takie miesko z kapustką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak