Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Waflowy przekładaniec Jagienki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masła lub margaryny 25dag
cukier drobny 1 szkl
mleko 3,2% 1 szkl
kakao ciemne 3 łyżki
mleko w proszku 250g
suche wafle duza paczka

Przepis i sposób przygotowania na: Waflowy przekładaniec Jagienki

Masło ,cukier,mleko i kakao rozpuszczamy w naczyniu,zagotowujemy i odstawiamy.Do masy dodajemy mleko w proszku i mieszamy dokładnie.Odstawiamy na 10 minut,aż masa trochę zgęstnieje.Cieplą masa przekładamy wafle.Można włożyć je do foliowej torby i gore obciążyć aby wafle ładnie się posklejały i nie odrywały przy krojeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 20.02.2012 09:31
uwielbiam
lukoszek88 05.04.2011 21:47
Pyszniutkie
adam1f 12.02.2011 00:20
super
gusia1000 06.09.2010 00:04
Dobra słodkość.
Kate131 17.08.2010 07:39
lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak