Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg w zalewie octowej Zewy

3.0
(12)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składnik główny

pstrąg patroszony 1,2 kg

Zalewa

ocet 10 % 1 szk
woda 5 szk
nasiona gorczycy Prymat 1 łyżka
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarno
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1/2 łyżeczka
cukier 2 szczypta
cebula 1 szt
marchewka 1 szt
chili 2 szczypta
sól do smaku

DODATKOWO

mąka pszenna 1 szk
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w zalewie octowej Zewy

Pstrągi oczyścić, umyć, pokroić na kawałki i posolić.
Odstawić na 30 minut.
Składniki zalewy umieścić w garnku, zagotować i gotować zalewę kilka minut.
Kawałki ryby obtaczać w mące i smażyć na gorącym oleju na rumiano, usmażone odsączyć na ręczniku papierowym i układać w słoiki.
Jeszcze gorącą zalewą zalać rybę i zakręcić zakrętki.
Gdy ostygną wynieść w chłodne miejsce na kilka dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 11.01.2015 14:18
Dziękuję bardzo. Czarnula666 ja tez normalnie robię mocniejszą zalewę. ale akurat te ryby jadły tez osoby starsze więc zalewa słabsza była.
Kuchnia Marty 11.01.2015 13:51
Super przepis! Pyszna rybka
Czarnula666 11.01.2015 13:08
Coś dla mnie :) Tylko ja robie zalewe octową z 4 szklanek wody:) Ale przepis fajny, napewno zrobie! a najlepiej jak najpierw pójde złowić pstrąga ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak