Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

NAPOLEONKA

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuki
żółtko jajek 2 sztuki
cukier 10 łyżek
śmietana 4 łyżki
amoniak 2 dag
mąka ok.1/2 kg
mleko 1 l
zapach 1 szstuka
tłuszcz ok. 2 (na gorąco)

Przepis i sposób przygotowania na: NAPOLEONKA

z 2 jajek,2 żółtek, 5 łyżek cukru, śmietany, tłuszczu i mąki zagnieść ciasto ( dodać tyle mąki by ciasto było luźne). |Upiec 3 placki. 4 całe jajka, cukier i 4 łyżki mąki rozrobić w 1 szklance mleka. Pozostałe mleko zagotować. Wszystko ze sobą połączyć i chwilę gotować, ciągle mieszając. Dodać zapach. Ciepłą masą przekładać placki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak