Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chiński rosół

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron z zupki chińskiej 1 szt
marchewka 1 szt
rzodkiewka kilka szt
grzyby mun kilka sztuk
cebula dymka ze szczypiorkiem
por 1 kawałek
papryczka chili 1 szt
przyprawa orientalna 1 łyżeczka
imbir 1/2 łyżeczki
sos sojowy
olej arachidowy

Przepis i sposób przygotowania na: Chiński rosół

Pora pokroić w półplasterki, papryczkę posiekać wrzucić na rozgrzany w rondelku olej. Dodać imbir i przyprawę. Podsmażyć kilka minut. Zalać 1,5 szklanki wody. Dodać pokrojone w zapałkę marchewkę i rzodkiewki oraz grzyby. Gotować 10 minut. Grzyby wyłowić i pokroić w paski. Dodać z powrotem do zupy. Doprawić sosem sojowym. Makaron pokruszyć do talerza, zalać zupą, odstawić na kilka minut aż makaron spęcznieje i dolać zupy. Przed podaniem posypać dymką. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak