Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny babanowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
otręby pszenne 1/3 szklanki
masło 1 kostka
cukier trzcinowy 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 opakowanie
jajko 2
banan 4 sztuki
deser 1/2 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny babanowe

Banany rozdrabniamy widelcem, mieszamy z jajkami i rozpuszczonym, ostudzonym masłem.
Mieszamy z mąką, cukrem trzcionowym i waniliowym, otrębami i proszkiem do pieczenia. Ciasto powinno być grudkowate.
Na koniec dodajemy pokruszoną czekoladę, zostawiając kilka kawałków do dekoracji.
Do blaszki mufinkowej wkładamy papilotki i wypełniamy je ciastem. Po wierzchu posypujemy kilkoma okruszkami czekolady.
Pieczemy w 180 stopniach 20-30 minut.
Przepis na 12 muffinek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 12.09.2011 13:22
Nigdy nie mogłam przekonać się do pieczenia muffin... zawsze wolałam zwykłe ciasto. Może czas się przestawić?;)
Jarlin 10.09.2011 09:31
Chyba mamy specjalistkę od muffinek, a ja oddaję głosik na ten przepis i dodaję do mojej książki :-)
sylwia / sytofala 20.08.2011 12:43
wyglądają smakowicie:)
Jolanta40 16.04.2011 09:12
fajniutkie
kasiurek 06.10.2010 20:56
wyglądają pysznie:)
banditka 17.09.2010 11:33
ale fajne i kolorowe papi8lotki ;)
pawel007 13.08.2010 07:18
pysznie...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak