Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzik rolmops

4.0
(27)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe solone 5 szt
ogórek kiszony 2 szt
cebula biała 2 szt
papryka marynowana 5 kawałków
sok z cytryny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: śledzik rolmops

Filety moczymy w wodzie ok 2 godzin . Na śledziku kładziemy kawałek papryki i ogórka zawijamy spinamy wykałaczkom.cebulę kroimy w piórka zalewamy wrzątkiem po 5 min odcedzamy dodajemy sól ,sok z cytryny ,pieprz dusimy ręką aby zmiękła.Dodajemy olej układamy rolmopsy dajemy do lodówki na ok 2 godziny .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara55 29.08.2011 15:37
śledzik ok
kielcok1 23.06.2011 18:47
śledziki są dobre
rakow2
rakow2 10.03.2011 15:22
śledzik lubi pływać
Agnieszka191 01.09.2010 20:02
próbował ktoś?
pauluna
pauluna 01.09.2010 14:05
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak