Sposób przygotowania

Masło roztapiamy w rondelku. Do ciepłego masła dodajemy cukier, cukier waniliowy, kakao i mleko. Mieszamy i dodajemy 2 żółtka i mąkę z proszkiem do pieczenia. Miksujemy.
Z białek ubijamy sztywną pianę i delikatnie, łyżką łączymy z resztą masy.
Ciasto wlewamy do tortownicy i pieczemy ok 30 min w 180 stopniach.
Banany obieramy i kroimy wzdłuż na pół i skrapiamy sokiem z cytryny.
Zimnął śmietanę ubijamy mikserem razem z cukrem pudrem i śmietan-fixsami. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie i też mieszamy ze śmietaną. Dodajemy obraną ze skórki i pokrojoną w drobną kosteczkę brzoskwinię i draże kakaowe. Mieszamy dokładnie.
W upieczonym cieście wydrążamy środek, zostawiając tylko dno i boki.
Na spodzie kładziemy banany. Następnie wykładamy krem i wszystko szczelnie przykrywamy wydrążonym ciastem pokruszonym na małe kawałki.
Wstawiamy do lodówki na 2 godziny przed podaniem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Wygląda pysznie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    dawno nie robiłam ale jest pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewa99

    Pychotka :) lubię takie ciasta :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Islanzadi

    Ten przepis jest super :D
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Ciasto znane jako kopiec kreta, ale to jest chociaż w całości domowe: to najważniejsze.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !