Sposób przygotowania

Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę. Cukinie i paprykę myjemy i osuszamy.Z papryki usuwamy gniazdo nasienne.Cebulę i czosnek obieramy.Czosnek przeciskamy przez praskę, pozostałe warzywa kroimy w małą kostkę.Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i smażymy warzywa 3 min.Zestawiamy z ognia, doprawiamy do smakusolą,pieprzem i ziołami.Nieco studzimy i mieszamy z parmezanem.Żaroodporne naczynie smarujemy pozostałym olejem.Z parówek zdejmujemy osłonki, nadcinamy wzdłuż i układamyw naczyniu.W nacięcia wkładamy farsz. Całość zapiekamy ok. 15 min. w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180.podajemy z keczukem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !