Sposób przygotowania

Ogórki oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić w plastry o grubości około 1,5 cm. Zasypać łyżką soli, majerankiem, wymieszać i odstawić na 1,5 godziny.

Przygotować zalewę: zagotować wodę, ocet, cukier, gorczycę i pieprz i ziele angielskie. Gotować przez 3 minuty.

Ogórki z majerankiem przełożyć do wyparzonych słoików, napełnić gorącą zalewą szczelnie zamknąć i pasteryzować 8 minut.

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Nigdy takich nie robiłam. Wyglądają bardzo ciekawie.
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    dobre na zimę
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    TyTaN

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !