Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki marynowane z majerankiem

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórków gruntowych 1 kg
majeranku 4 łyżki
octu 1 szklanka
wody 2 szklanki
cukru 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki marynowane z majerankiem

Ogórki oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić w plastry o grubości około 1,5 cm. Zasypać łyżką soli, majerankiem, wymieszać i odstawić na 1,5 godziny.

Przygotować zalewę: zagotować wodę, ocet, cukier, gorczycę i pieprz i ziele angielskie. Gotować przez 3 minuty.

Ogórki z majerankiem przełożyć do wyparzonych słoików, napełnić gorącą zalewą szczelnie zamknąć i pasteryzować 8 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TyTaN 08.10.2012 18:02
fajny przepis
PaniMISIOWA 05.05.2011 19:46
dobre na zimę
IlonaAlbertos 22.01.2011 12:03
Nigdy takich nie robiłam. Wyglądają bardzo ciekawie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak