Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki w zalewie na bazie octu z czerwonego wina

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórków gruntowych 1 kg
octu z czerwonego wina 250 ml
miodu 2 łyzki
Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
cukru 6 dag
soli 1 łyżka
limonka 2 z limonką

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki w zalewie na bazie octu z czerwonego wina

Ogórki oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić w plastry o grubości około 1,5 cm. Zasypać solą, wymieszać i odstawić na 1,5 godziny.

Przygotować zalewę: na małym ogniu gotować przez 5 minut ocet z czerwonego wina, miód, sos chili, cukier i musztardę francuską.

Ogórki przełożyć do wyparzonych słoików, posypać gorczycą, kolorowym pieprzem i zalać gorącą zalewą. Szczelnie zamknąć i pasteryzować 10 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 19.02.2012 16:37
super
Małgorzata106 30.08.2011 21:44
super
Baska Kaska 23.02.2011 08:35
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak