Sposób przygotowania

Ogórki dokładnie umyć, osuszyć i każdego pokroić na półplastry. Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić na małe cząstki. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Warzywa wymieszać, zasypać solą, mielonym pieprzem i odstawić na 2 godziny. Następnie mieszanką warzywną napełnić wyparzone słoiki. Do każdego słoika włożyć pokruszony liść laurowy, po kilka ziaren gorczycy, kolorowego pieprzu i po 2 ziarna ziela angielskiego.

Do garnka wlać wodę, ocet i cukier. Chwilę pogotować i gorącą zalewą napełnić słoiki z warzywami. Szczelnie zamknąć i pasteryzować 10 minut.

Spróbuj również

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    Ładniutkie takie kolorowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    ładnie wygladają, marynuję papryke i ogórki, ale nigdy razem, może wykorzystam w tym sezonie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale ładne słoiczki
  • 0
    p8230976
    Opublikowano

    monika141

    super wygląda i tak samo pewnie smakuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !