Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki z czerwoną cebulą i selerem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórkó gruntowych 2 kg
cebuli czerwonej 6 szt.
selera 2 szt.
soli 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 2 łyżki
cukru 2 szklanki
octu 2 szklanki
wody 6 szklanek

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki z czerwoną cebulą i selerem

Cebulę obrać z łupin i pokroić w piórka. Selery i ogórki dokładnie oczyścić, osuszyć i pokroić w słupki. Warzywa wymieszać z solą i pieprzem. Odstawić na 2 godziny. Następnie przełożyć do wyparzonych słoików, wierzch posypać gorczycą, zielem angielskim i zalać gorącą zalewą (zagotować wodę z octem i cukrem). Słoiki szczelnie zamknąć, wstawić do garnka z gorącą woda i gotować przez 5 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 14.08.2012 13:29
Robię podobne, choć proporcjami się różnią :)
Karolina92 20.12.2010 11:48
fajna odmiana z czerwona cebula :)
Gosia40 12.08.2010 14:51
Ciekawe przetwory z ogórków:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak