Sposób przygotowania

Cebulę obrać z łupin i pokroić w piórka. Selery i ogórki dokładnie oczyścić, osuszyć i pokroić w słupki. Warzywa wymieszać z solą i pieprzem. Odstawić na 2 godziny. Następnie przełożyć do wyparzonych słoików, wierzch posypać gorczycą, zielem angielskim i zalać gorącą zalewą (zagotować wodę z octem i cukrem). Słoiki szczelnie zamknąć, wstawić do garnka z gorącą woda i gotować przez 5 minut.

Spróbuj również

Komentarze

  • 7
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Ciekawe przetwory z ogórków:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    fajna odmiana z czerwona cebula :)
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Robię podobne, choć proporcjami się różnią :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !