Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron w \"zielonym sosie\".

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczka 07 kg
szpinak mrożony 0,5 kg
makaron wstążki 0,5 kg
słodka śmietanka 0,25 l
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron w \"zielonym sosie\".

Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem tłuszczu.Pierś myjemy i osuszamy, po czym kroimy na grubszą kostkę i smażymy na maśle dodając przyprawy.Szpinak podsmażamy również na tłuszczu i odprowujemy nadmiar wody, nastepnie przekładamy do niego usmażoną pierś. Dokładnie mieszamy i doprawiamy słodką śmietanką.Czekamy do momentu zagotowania i gasimy. Ugotowany i odcedzony makaron przekładamy do miski, polewamy sosem i delikatnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 28.11.2013 20:31
świetny makaron
Bernadeta1 27.11.2013 00:17
szybki i bardzo smaczny obiadek
Kate131 23.04.2012 08:27
pyszny
Malinka 06.12.2010 10:22
Serdecznie polecam!
aeksandra 04.12.2010 09:56
smakowicie wygląda z chęcią wypróbuję;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak