Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem tłuszczu.Pierś myjemy i osuszamy, po czym kroimy na grubszą kostkę i smażymy na maśle dodając przyprawy.Szpinak podsmażamy również na tłuszczu i odprowujemy nadmiar wody, nastepnie przekładamy do niego usmażoną pierś. Dokładnie mieszamy i doprawiamy słodką śmietanką.Czekamy do momentu zagotowania i gasimy. Ugotowany i odcedzony makaron przekładamy do miski, polewamy sosem i delikatnie mieszamy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    aeksandra

    smakowicie wygląda z chęcią wypróbuję;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Serdecznie polecam!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    szybki i bardzo smaczny obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Michał2

    świetny makaron

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !