Przepisy świąteczne

Sposób przygotowania

Ogórki umyć, osuszyć i pokroić na słupki. Pozostałe warzywa oczyścić, pora pokroić w krążki, a cebulę w piórka. Dodać do ogórków. W garnku przygotować zalewę: wymieszać olej, ocet, koncentrat pomidorowy, cukier, sól, pieprz i gorczycę. Zagotować i gorącą zalewę połączyć z warzywami. Odstawić na 2,5 godziny. Następnie przełożyć do słoików, zakręcić i pasteryzować 15 minut.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo interesujący przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajny przepis, będę musiała go kiedyś wypróbować.
  • 0
    original
    Opublikowano

    miki47

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Baska Kaska

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ciekawy przepis,w takim wydaniu ogórków nie robiłam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !