Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lekka zapiekanka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1
kalafior kilka różyczek
pomidory 1-2
sól i pieprz
dowolne świeże zioła
pieczarki 5-6
indyk 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: lekka zapiekanka

Mięso mielone przyprawiamy według uznania może gotową przyprawą lub tylko solą i pieprzem. W naczyniu żaroodpornym układamy mięso następnie wykładamy kalafiora, cebulę, pieczarki krojone w plastry. Całość posypujemy serem żółtym i gorgonzola. Na wierzchu układamy plastry pomidora i posypujemy świeżymi ziołami. pieczemy w piekarniku ok. 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 04.02.2012 16:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak