Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodkie kulki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skórka z biszkoptów 4 biszkoptów
skrawki ciast
spirytus 30 ml
skórka pomarańczowa 100 g
rodzynki 1 garść
orzechy włoskie 1 garść
dżem wiśniowy 2-3 łyżki
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Słodkie kulki

Kroki postępowania

1
Ściągamy niepotrzebną skórkę z wierzchu biszkoptów i odcinamy suche boki z ok 4 biszkoptów przygotowanych do innego wypieku. Całość rozdrabniamy
Krok 1 - Słodkie kulki  foto
2
Dodajemy bakalie
Krok 2 - Słodkie kulki  foto
3
Następnie dżem wiśniowy i wlewamy alkohol.
Krok 3 - Słodkie kulki  foto
4
Zagniatamy do uzyskania jednolitej masy.
Krok 4 - Słodkie kulki  foto
5
Z masy formujemy kulki i obtaczamy w wiórkach kokosowych.
Krok 5 - Słodkie kulki  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 16.10.2015 20:28
wspaniałe są ::)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak